Αρχική » Τοποθεσία

Τοποθεσία

Ένα μέρος που κάποιος ερωτεύεται με την πρώτη ματιά.

Περιτριγυρισμένο από επιβλητικά βουνά και την απεραντοσύνη της θάλασσας, βαμμένα στα χρώματα της αναγέννησης. Αποτελείται από ανθρώπους που ξεχωρίζουν για τη ζεστασιά και τη φιλοξενία τους ως γνήσιοι απόγονοι του Ξένιου Δία. Από την πρώτη στιγμή ο επισκέπτης νοιώθει την οικειότητα και την ηρεμία που αποπνέει ο τόπος. Οι επιλογές  στο Ρέθυμνο είναι αμέτρητες και ικανοποιούν όλα τα γούστα. Η σπάνια ομορφιά του φυσικού περιβάλλοντος με την ποικιλία των διαδρομών στην ενδοχώρα, τα αμέτρητα μίλια της ακρογραμμής και σε συνδιασμό με μια ζωντανή ιστορική και πολιτιστική παράδοση, προσφέρουν την ευκαιρία για αναψυχή, πειρήγηση και μια συναρπαστική εισαγωγή στην κρητική ψυχή.
Κάντε μια βόλτα στο ιστορικό κέντρ, περπατώντας στην παλιά πόλη που σας μεταφέρει σε μια άλλη εποχή. Τα στενά πλακόστρωτα σοκάκια, οι φρεσκοβαμμένες αυλές, τα γεμάτα λουλούδια μπαλκόνια, οι παραδοσιακές ταβέρνες, συνθέτουν ένα τοπίο που ο χρόνος δεν έχει επηρεάσσει. Γεύσεις, μυρωδιές, εικόνες, ήχοι, αυθόρμητα χαμόγελα και μια ρακί για το καλωσόρισμα εγγυώνται μια υπέροχη βόλτα στο μαγικό παρελθόν και ζωντανό παρόν.
Ζήστε τη μαγεία των ενετικών μνημείων που διατηρούν ακόμη και σήμερα τη δόξα και την ομορφιά της παλιάς εποχής. Το φρούριο της Φορτέτζας με την εξαίσια αρχιτεκτονική του και το μοναδικό ενετικό λιμάνι, είναι δύο απο τα πιο όμορφα σημεία της πόλης. Η λότζια, οι μιναρέδες, τα πολυάριθμα συντριβάνια, οι παλιές σκαλιστές πόρτες και πλήθος άλλων μνημείων σας μεταφέρουν σε ένα υπέροχο όνειρο.